• Trajanje

  2 sata

 • Location

  Šibenik – Zlarin

 • Broj osoba

  6

 • Cijena

  Na upit

Posjet otoku Zlarinu nezaboravno je iskustvo. Zlarin je mali otok šibenskog arhipelaga koji u zimskim mjesecima broji svega 200-ak stanovnika, dok se u ljetno vrijeme taj broj znatno poveća.

Na otoku je zabranjen pristup automobilima tako da je upravo ovaj otok idealan izbor za obitelji s djecom.

Prosječno vrijeme trajanja ove ture je 2 sata, a maksimalan broj osoba je 6.

Šibenik – Zlarin

Možete birati želite li ići u centar otoka i tamo posjetiti brojne znamenitosti ili želite ići na neku od brojnih prekrasnih plaža kojima ovaj otok obiluje.

Izbor je samo Vaš!

Posjet otoku Zlarinu nezaboravno je iskustvo.

Zlarin je treći po veličini otok šibenskog arhipelaga i jedan od 6 naseljenih. Otok se spominje prvi put u dokumentima austro-ugarskog kralja 1245. godine., a smatra se da je bio naseljen još u pretpovijesno doba.

Zlarin je tipičan primjer dalmatinskog mjesta s kamenim kućama, uskim ulicama itd. Otok je puno napredovao u 19. stoljeću kad je dobio svoj prvi telegraf, školu, javnu rasvjetu i toranj s javnim satom, a početkom 20. stoljeća izgrađena je nova riva te prvo javno kupalište.

Ono po čemu je Zlarin sigurno prepoznatljiv su koralji jer je djelatnost vezana za koralje prisutna na otoku od 15. stoljeća, a kao najpoznatiji koraljari se spominju upravo Zlarinjani.

Zlarinjani su u prošlosti svoje koralje vadili i prodavali na Siciliji, a nakon pada Mletačke republike koja je imala nadzor nad izlovom koralja, Zlarinjani su dobili pravo na izlov.

Danas na Zlarinu možete posjetiti muzej koralja, a kultura izrade nakita zadržana je u tradicijskom duhu.

Možete birati želite li ići u centar otoka i tamo posjetiti brojne znamenitosti ili želite ići na neku od brojnih prekrasnih plaža kojima ovaj otok obiluje.

Plaže na otoku su pretežno šljunčane ili s oblutcima, a nakon samo nekoliko metara od ulaska naići ćete na pijesak. Interesantno je da se sve plaže nalaze u rasponu od nekoliko stotina metara.

Na otoku se nalaze brojni restorani u kojima možete isprobati prave dalmatinske specijalitete.

Od znamenitosti na otoku valjalo bi istaknuti župnu crkvu Uznesenja Marijina, koja je izgrađena 1740. godine na temeljima starijeg svetišta, a u unutrašnjosti se nalaze relikvije sv. Fortunata koji je zaštitnik otoka.

Toranj s javnim satom poznatiji pod imenom Leroj je izgrađen 1839. godine.

Ukoliko se uputite u šetnju malo izvan mjesta naići ćete na najstariju otočnu crkvu Gospe od Rašelja u kojoj se čuvaju zavjetne slike zlarinskih pomoraca.

Zlarin ima i najdužu otočnu rivu u Hrvatskoj koja je duga oko 130 metara.

Zašto bi trebalo posjetiti otok Zlarin?

 1. Jedan je od najljepših otoka šibenskog arhipelaga
 2. Ima prekrasne plaže
 3. Idealan je za obitelji s djecom jer je na otoku zabranjen pristup automobilima
 4. Primjer je pravog dalmatinskog mjesta s bogatom tradicijom i gostoljubivim stanovništvom
 5. Naziva ga se i „čaroban otok koralja“

Copyright © 2018 Taxi Boat Celić | web design & hosting Tempus media