• Trajanje

  2 h

 • Location

  Šibenik, Prvić

 • Broj osoba

  6

 • Cijena

  Na upit

Prvić je otok šibenskog arhipelaga, u blizini Vodica, poznat je po brojnim znamenitostima te je uistinu oaza mira i tišine. Smatra se da je ovaj otok prirodni nastavak otoka Zlarina, što dokazuju brojni podmorski plićaci, greben Raženik i otočić Lupac.

Prvić

Postoje dvije teorije o tome kako je Prvić dobio ime. Prva govori kako je dobio ime zato što je prvi do kopna (prvi-Prvić), a druga teorija govori kako je dobio ime po Prvicu ili Prvinu, proljetnom bogu poganih Hrvata, koji su to ime donijeli iz svoje pradomovine.

Smatra se da je otok bio naseljen još u antičko doba. Nazvan je još i Faustovim otokom jer je bio dom poznatom znanstveniku Faustu Vrančiću, kojeg nazvaju hrvatski Leonardo.

Na otoku postoje dva tipična dalmatinska ribarska mjesta. Prvić Luka i Prvić Šepurina, a međusobno su povezani cestom koja je idealna za šetnje. Oba mjesta su zaštićena i smatraju se nacionalnom kulturnom baštinom.

Otok obiluje brojnim plažama, a skoro sve su ili šljunčane ili pješčane. Od znamenitosti na otoku preporučamo posjetiti crkvu posvećenu Uznesenju Blažene Djevice Marije, crkvu sv. Roka, te barokni ljetnikovac braće Vrančić, kao i grob Fausta Vrančića u crkvi Gospe od Milosti, te muzej Fausta Vrančića.

Otok Prvić kao i otok Zlarin ne dozvoljava pristup automobilima.

Ne propustite posjetiti ovaj otok te se oduševiti njegovim ljepotama.

Prosječno vrijeme trajanja ove ture je 2 sata, a maksimalan broj osoba je 6.

Zašto bi trebalo posjetiti otok?

 1. Otok Prvić je prava oaza mira i tišine
 2. Ima prekrasne plaže
 3. Idealan je za obitelji s djecom jer ne dozvoljava pristup automobilima
 4. Dom je poznatog hrvatskog izumitelja Fausta Vrančića

Copyright © 2018 Taxi Boat Celić | web design & hosting Tempus media