• Trajanje

  2 h

 • Location

  Šibenik, Tvrđava Sv. Mihovila

 • Broj osoba

  6

 • Cijena

  Na upit

Posjetite najmanji otok na Jadranu i uživajte u njegovim čarima.

Otok Krapanj najniži je i najmanji naseljeni otok na Jadranu, prosječne nadmorske visine 1.5 m, a udaljen je od kopna svega 300 m. Šezdesetih godina prošlog stoljeća s više od 1500 stanovnika bio je najgušće naseljeni otok na Jadranu. Krapanj je otok stoljetne tradicije ronilaštva, spužvarstva i ribarstva, a najpoznatiji je po tradicionalnom izlovu i preradi spužava.

Spužvarstvo se pojavilo na otoku prije više od 300 godina, a tradicija izlova spužvi se zadržala do danas.

Krapanj

Od zanimljivijih činjenica vezanih za otok valjalo bi spomenuti kako je Federiko Tanfara u samim početcima ronilaštva na otoku Krapnju u običnom ronilačkom odijelu zaronio na dubinu od 104 metra, o čemu su tada pisale i svjetske novine.

Ukoliko odlučite posjetiti ovaj otok, zastanite i popričajte s lokalnim stanovništvom, zasigurno ćete čuti poneku zanimljivu priču kao npr. priča kako su se žene svađale u prošlosti, a njihova svađa bi se čula na cijelom otoku. Lokalno stanovništvo, od najmlađeg do najstarijeg bi se obuklo u najsvečaniju odjeću, kao da idu u kino te bi promatrali njihovu svađu.

Otok obilježavaju male kamene kuće te brojne uličice.

Preporučamo posjetiti samostan Sv. Križa u kojem se čuvaju brojni vrijedni eksponati, kao i muzej koji sadrži zbirku spužava, koralja, amfora i antičkog posuđa.

Prosječno vrijeme trajanja ove ture je 2 sata, a maksimalan broj osoba je 6

Zašto bi trebalo posjetiti otok?

 1. Najniži je i najmanji otok na Jadranu
 2. Otok stoljetne tradicije spužvarstva
 3. Idealan je izbor za obitelji s djecom jer ne dozvoljava pristup automobilima
Copyright © 2018 Taxi Boat Celić | web design & hosting Tempus media